fbpx

На благотворителен базар с Криси

Криси от Алма Алтер организира благотворителен базар за деца с онкохематологични заболявания, вижте какво казва тя:
“Хората ме питат как ми дойде на ум да организирам базара – освен театъра и всичките други сфери, които движа. Прави са да ме питат. Понякога изглежда като “невъзможен сценарии” да се съчетае всичко. Но всъщност има ли “невъзможни сценарии”?

Усетих, че не мога да съм в “сивата зона”, когато видях тези деца. Просто отклика от това да “влея” енергия, която да отиде към тях, е по-силна от ума ми, който ми казва, че това е трудна задача. И като човек на изкуството за мен отклика е най-важен. И да – трудно е да организираш базара, да говориш на хората и да ги каниш да се включат в благотворителност ( без значение в каква форма). В един от дните, когато въпреки усилията ми нямаше особен успех, говорех с една жена от фондацията, която е смела майка и има опит с благотворителни мероприятия. Тя ми каза:

” Криси, не се тревожи, правиш това , което трябва. Няма друга “тайна формула”. Просто обществото в цялостта си е такова. Ако си снимаш зелената салата и я качиш, ще предизвика повече шум и одобрение, отколкото цял един базар и то за деца с такава тежка диагноза, за които всеки ден е от значение. За жалост това е реалността ни.” И така – без да влизам в упрек към обществото, аз просто правя каквото зависи от мен и ще се радвам да видя повече хора на 15ти Юни, които обичат да ядат “зелена салата”, но знаят, че има и доста по-основни неща, на които е хубаво да се даде поне малко енергия и време. Вярвам, че има много такива светли и пърхащи хора, които ще привлека и заедно ще направим нещо много истинско и стойностно.”

Вижте за събитието и как може да се включите тук.