fbpx

алтери 2020

В нощта на Оскарите, 9 февруари 2020 г. от 19.30 ч., в „Алма Алтер“ (Софийски университет „Св. Климент Охридски“, бул. „Цар Освободител“ 15) ще се проведе официалната церемония по връчването на наградите „АЛТЕРИ“ за 2020 година.

Първата церемония на наградите Алтери е на 2 март 2014 година. 

Първите водещи на наградите Алтери са Георги Арсов и Дилян Дайновски, докато церемонията не бе узурпирана от Марко Дженев Дженев, по-познат като Капитан Зеленчук. 

Единственият Актьор от т.нар. “Златна лига”, който никога не е получавал наградата е Стоил Атанасов. През 2019 Стоил прави преврат и с помощта на публиката успява да присвои една от златните тухли. 

Най-номинираният актьор в Алтерите е Марко Дженев, най-честите му номинации са за гафове, лапсуси и вървене срещу волята на режисьора. 

Наградите АЛТЕР са уникална реплика на наградите ОСКАР, но АЛТЕРИТЕ ги раздава публиката. От 15 януари до 09 февруари публиката ще има възможността да даде своя вот в категориите: за най-добро представление, за най-добър крал, за музикална интерпретация, за жертва в името на изкуството, за най-добър дует, за блогаджия и др.

ВХОД: СВОБОДЕН

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *