fbpx

Бананица

Майка му скара е фейсбук страничка която разкрива най-симпатичните ъгълчета от семейния живот. Милото, романтичното и забавното ни дебнат тук. Свежа закуска, пакост, кулинарно предизвикателство или пухкавият сняг са идеални теми за споделяне.
Въодушевени от идеята, ние от Алма Алтер предлагаме нова тема за Блога – Майка му скара. Тук ще видите как и какво готвят актьорите от Алма Алтер, някои стари семейни рецепти предавани от баба на внучка, мързеливи, но вкусни ястия, изтънчени гурме специалитети, диетични десерти. Ще очакваме и вашите предложения за рецепти.
Време е да подобрим кулинарните си умения. Започваме с нещо иновативно – БАНАНИЦА.


Представяме ви уникалното открите на Давид Хънкинс, един американец дошъл в България, влюбил се в българка и мигновено заобичал всичко българско.
А какво по-българско от баницата и какво по-американско от Бананицата.
В тази рецепта уникалният вкус на традиционното българско сирене се топи в италианската лешникова паста, резултатът е сложен вкус, в който соленото и сладкото си противостоят в отлично равновесие, което възбужда вкусовите рецептори. Под хрупкавата коричка се е скрила топличката разливаща се сладко-солена смес, гониш я с езика в устата и се стремиш да я задържиш по-дълго, за да й се насладиш максимално. В резултат, не можеш да спреш да ядеш бананица докато свърши.
Ето и самата рецепта:
Бананица!
Нарежете банана и сиренето, сложете олиото и Нутелата на корите, сложете бананите и сиренцето в единия край на корите. Направете триъгълничета, придържайте ъгълчетата. Пържете в тиган с масло. Заповядайте!

Последвайте Майка му скара във фейсбук тук.

Петя Йосифова-Хънкинс