Една „ужасно“ пъстра вечер – Алтери 2020г.!

Както знаете, всяка  година в Алма Алтер има нашия вариант на Оскарите – но с по-благозвучно име – Алтери!  И вместо статуетки, се раздават тухли – за да ти тежи в ръката и да ти напомнят да не се взимаш на сериозно, но и да се стараеш да доказваш всеки ден, че си я заслужил тази прословута тухла!

И както звездно изглежда всичко по Холивудските червени килими, то и така при нас беше цветно, пъстро и истинско

Подчертавам истинско – защото всеки изрази себе си и се чувстваше спокоен и уверен в кожата си. Защото не е претруфено и пренагланцирано – а това , по-живото.

Което избликва от вътре и добавя този особен блясък в очите.

С две думи – точно в стил Алма Алтер.  Имаше от всичко вечерта – готини водещи, които трябваше да устоят да защитят мястото си ( и закана, че следващата година ще има жени водещи 😉 ), шоуто на Андриян Асенов, който говори с гласа на миналото и настоящето – с мутри и бандити.  Дълбоки чувствени песни. Имаше танци, омагьосващи съблазнявания и сериозни закани. Смях и чувствени моменти ( Когато Жокерът излива душата си пред Николай Георгиев – това нещо, драги, се вижда веднъж в живота!)

Та… няма да съм многословна, освен да кажа, че имаше за всеки по нещо – от просто блясък до истински чувства!

Честити да са всички наградени: Алтер за най-добър спектакъл – “Последна радост”, Алтер за най-добър Крал – Михаил Бонев, Алтер за най-добър мюзикъл – “Цар Лъв”, Алтер за музикални модулации – София Николова за “Кралят умира”, Алтер за жертва в името на изкуството – Симеон Василев за бичуването в “Кладенецът и махалото”, Алтер “хванах дядо Господ за шлифера” за най-добър дипломен спектакъл – “Опиат”, Алтер за най-добър дует – София Николова и Симеон Василев за “Суийни Тод”, Алтер за сърбане на попарата – Марко Дженев за “Бурята”, Алтер за най0секси хиена – Адриана Славова за “Цар Лъв”, Алтер за работа с реквизит – Михаил Лалов за “Кралят умира”, Алтер за талисман на Алма Алтер – Капитан Зеленчук, Алтер “Гласът на бабите” – бабите от село Мусачево, Алтер за блогаджия – Петя Йосифова-Хънкинс и аз 🙂  и трите специални награди, дадени от режисьора на Алма Алтер – Николай Георгиев на Иво Димчев, студентите по Еразъм и художникът Михаил Лалов.

И без значение дали сте били от публиката, от актьорите или сте сега читатели, то бляскайте и се усмихвайте и вие, защото както казват – единственото стойностно в света е красотата и истината!

А какво по- красиво от искрящи очи и звездна усмивка?

Кристиана Миткова

П.П. Липсвахте ни, Пет и Вал!