fbpx

Синьото лято на Илианна

РУБРИКА: Камъчетата

Лятото ни разпръсква по всички краища на света. А ние събираме своите срещи и винаги се връщаме, напълнили джобовете с камъчета. Всяко камъче е една малка среща, която искаме да споделим. Когато се върнем у дома, в театъра, камъче по камъче го изграждаме отново и затова се извисява високо, дълбоко в душите. Тази година лятото на Илианна е по испански синьо.

Тази година семейството ми реши да се докосне до своите спомени. Мястото е Нерха. Намира се в южната част на любимата ми Испания. Месецът е юли. Такъв, какъвто го познаваме – горещ, усмихнат и сладък. Благодарение на моите родители, които обожават култовото “Синьо лято”, интересът беше предизвикан и в мен, като съм изгледала почти всяка серия. Този момент в точно това градче ми помогна да се свържа още по-силно с детството на мама и тате. Това, което ми направи огромно впечатление е, че мястото не е докосвано от години, а в същото време…животът на модерното в него не е замрял. Интересно е, че един детски сериал може да примами милиони туристи. Имах чувството, че се снима в момента, а актьорите сме ние. Коя съм аз? Ще го оставя на вас!

https://www.youtube.com/watch?v=8Hhu3z12C6w

Любопитен факт: Ако решите да се докоснете до атмосферата, вашият гид може да бъде Тито. За съжаление… ние го разбрахме късно, но вие не допускайте тази грешка.
Автор: Илианна Сербезова