fbpx

АЛТЕРИ 2024

По традиция в нощта на Оскарите,10 март 2024 г. от 19.30 ч., в Театралната зала на „Алма Алтер“ (Софийски университет „Св. Климент Охридски“, бул. „Цар Освободител“ 15) ще се проведе официалната церемония по връчването на наградите АЛТЕРИ за 2024 година.

Първата церемония на наградите АЛТЕРИ е на 2 март 2014 година. Тази година режисьори, хореографи, актьори и културни дейци ще се състезават в 12 категории.

Гласуването се провежда онлайн: https://form.jotform.com/240305251490345

и физически в Театъра, в специалната Алтер – урна!

Алтер за Най-добро представление, номинирани са: “Щастливеца’’ по текстове на Алеко Константинов, ’’Патиланци’’ по текстове на Ран Босилек и ‘’България – страната на убитите поети’’.

Алтер за Най-добра мъжка роля, номинирани са: Стефан Койчинов за ‘’Патиланци’’, Стефан Попов за ‘’Щастливеца’’ и Диан Ставрев за Пиер Кюри в ‘’Реквием за най-прекрасното приключение в историята на човечеството’’.

Алтер за Най-добра женска роля, номинирани са: Адриана Славова за ‘’Тулипомания’’, Станимира Димова за ‘’Аз, лейди Макбет’’, Андриян Асенов за Баба Цоцолана в ‘’Патиланци’’

Алтер за изгряваща звезда, номинирани са: Даниел Петков за Парис в ‘’Ромео и Жулиета – сонет за безсмъртната любов’’, Орнелла Цолканов за Жулиета в ‘’Ромео и Жулиета – сонет за безсмъртната любов’’, Николай Христов за Левчо в ‘’Патиланци’’ и Радослав Христов за Доктора и Магарето в “Патиланци”

Алтер ‘’Аз и ти на сцената’’, номинирани са: Радослав Христов и Мирослав Филков за Владимир и Естрагон от ‘’В очакване’’ по текстове на С. Бекет, Адриана Славова и Олеся Кулеша за Анчупечките в ‘’Реквием за най-прекрасното приключение в историята на човечеството’’, Орнела Цолканов и Георги Арсов за Ромео и Жулиета в ‘’Ромео и Жулиета – сонет за безсмъртната любов’’ и Щастливките от ‘’Щастливеца’’

Алтер за поддържаща роля, номинирани са: Цветелина Георгиева за Дойката в ‘’Ромео и Жулиета- сонет за безсмъртната любов’’, Галина Григорова за Поцо в ‘’В очакване’’ по текстове на С. Бекет и Мирослав Филков за Принца на смъртта в ‘’България – страната на убитите поети’’.

Алтер за песнопойна птичка , номинирани са: Божидара Цонева за Never enough в ‘’Шоуто на Алма Алтер’’, Жулиян Желязков и Мариела Димитрова за PIneaple song в Шоуто на Алма Алтер и Дилян Дайновски за Therapy от ‘’Шоуто на Алма Алтер’’.

Алтер за най-всеотдаен доброволец , номинирани са: Хакан Осман, Бождара Цонева, Адриана Славова, Бехие Ехмед, Радостина Павлова и Мариела Димитрова.

Алтер за културно сътрудничество, номинирани са: Валерия Цанкова и Василена Георгиева за цялостен принос, Министерство на културата, Европейски корпус за солидарност.

Алтер за актьор на най-малкия екран, номинирани са: Петър Петров за Бай Ганьо във видеото за ‘’Щастливеца’’, Георги Арсов за участието му в ‘’Гласът на България’’, Андриян Асенов и малката риза за видео от ‘’Щастливеца’’.

.Алтер за цялостен принос, номинирани са: Маглена Гуркова, Валерия Димитрова, Михаил Лалов.

Алтер за най-запомняща се фраза, номинирани са: Петя Йосифова за ‘’Енергия да имаш, взаимоотношение да имаш, автентичен да си – лайно да си, театър си!’’, Петя Йосифова за ‘’Всичко има край – само Суийни Тод няма!’’, Николай Георгиев ‘’Човек сам е режисьор на собствения си живот’’.

Алтер за любима песен, номинирани са: ‘’Кой ви е на помощ’’ от ‘’Ромео и Жулиета – сонет за безсмъртната любов’’, ‘’Шоу’’ от ‘’Шоуто на Алма Алтер’’ и ‘’Песента на доктора’’ от ‘’Патиланци’’.